Saturday, 28 May 2011

...KONVOI UTARA.......

..NI AKU UPLOAD GMBAQ2,,,,,TIME KONVOI RITU...AKU MALAS NK CORET2..HEHEHE








.......Lupa Diri........

...alooooo.....

lama daa ase xmncoret kat cn...hehehe....adoii sejak2 LI ni..aku cm bz ckit..cewah....5 ari aku kena g HQ kat PJ...wah2....mmg la best dpt free...tp agak BOSANNNN..!!sbb mmg keje aku dok saje je..huhuhu...pe aku nk coret2 dlam buku log pun xtau....huhuhu....xkan nk tulis....masuk opis...masuk bilik trainning.....pastu TIDOOO....!!agak2 le sedare...hehehhe

.....wet aku pun tgh kering plak..hahaha...sejak2 ade awek len nie...mmg xcukup wet la...huhuhu..so pokai..nk tggu gaji....mak eh...bulan 6 nnt..huhuh..ni bulan 5 abis g...waaaaaa...jenuh aku cmnie....huhuhuhuhu......

.....time2 ni plak bnyak knuri...sayu ase at..bila aku lak nk kawen..sob..sob...wet xder g..harta pun xder...waaa..keje pun xtetap...adoi2 apis...pikir2 mmg stresss.....tp..huhuhu....sume kuasa dri DIA...hehehehe

....haaa....patot nye aku keje..tp aku kol bos.....'bang li..sok la sy p keja..leh....'.....'haa orait2,sok kt jmpa...hg dok kat baling lg kan...ok2...xpa2'...hahaha..pikir2 mmg smpoi aku pnya keje nie..hehehe..tp tgk la cmne...keje+LI.....hehehhe.......

k la....nnt2 aku post2 lg..xsmpat nak coret2 n letak2 gmbar aku time konvoi dr johor...nnt2 la...hahahahaha.....sekian.....luv my self bebeh..!!!


p/s:..hati nie mudah merindui orng yg kt syg...tp adakah org yg kt syang sama merasainya...hahahah.....sengal..~~~

Wednesday, 18 May 2011

KAWAN ATAU LAWAN ATAU SAYANG.......

hyyeee......

....aishh...lama daa aku x mencoret....yela..charger aku trtinggal kat hostel...nasb la aku ada sahabat yg leh tolong aku bwk lik..hehehe..jd dapt la aku beron9 semula...smpai snggup antaq..hahah..tq la wat sahabat nie..

....sebut psal sahabat ni...bkan aku..pelik je la..tgk kwn2....tp aku paham la..tiap org prngai berbeza....tu la..org tua2 ckap..kt jgan dok rapat2 sngt..nnt jd 'bunga tahi'....aiyoo..apa tu...hehehe..yg mana paham..paham la.....

...hala..dulu..sorng ja yg wat problem...lani..bila jd cmni...rasa cm ramai lak berprngai cmnie...kaa ku yg terasa...huhuhu...

...xpala..cara idup kt sngat berbeza..ssh nak cri org yg sama paham dan sama layan ngan pala otak kt...nevermind la...xsuma perfect...hehehe....aku pun malas nk coret bnyak2...

...tu la kawan kan...leh jd lawan..leh jd org yg kt sayang.....WOOWWWW..hehehe..

p/s...THANZ TO PUTERI FARHANA BT MEGAT JAMIL...SBB KAMU SUDI JADI KAWAN...SAHABAT...SETIA DI SISI KU.....

Thursday, 12 May 2011

Review Filem Kongsi, Lu Langsi Lu Mati---dari blog beautifulnara...huhu

Semalam Abang Nara telah dijemput oleh pihak MIG untuk menonton filem Kongsi yang bakal keluar di pawagam pada 12 Mei 2011 (esok). Terima kasih banyak-banyak atas jemputan. Filem Kongsi yang bertaglinekan “Lu Langsi Lu Mati” merupakan sebuah filem 
serius komedi. Apa-apa pun kita tengok trailer filem Kongsi dulu.

Diterajui oleh Shaheizy Sam, filem Kongsi agak mengecewakan di mata Abang Nara. Kalau nak diikutkan, kekuatan filem ini sememangnya 100% bergantung kepada lakonan mantap Shaheizy Sam. Kelemahan paling ketara filem Kongsi ialah ketiadaan plot ataupun jalan cerita. Filem Kongsi seolah-oleh filem jalan-jalan jumpa orang dan gaduh. Itu sahaja.
Selain daripada lakonan Shaheizy Sam yang sememangnya tak mengecewakan, filem Kongsi banyak menunjukkan aksi-aksi pergaduhan dan kejar mengejar guna kereta yang mantap. Filem ini sangat sesuai ditonton kalau anda nak hilangkan stress bekerja sebab babak-babak lawak dia agak menjadi jugaklah. Kelakar jugaklah watak gangster cakap Kelantan yang dibawa oleh Shaheizy Sam.
Secara ikhlas, Abang Nara hanya mampu bagi 3 bintang daripada 5 kepada filem Kongsi ini. Jalan ceritanya memang lemah. Kalau boleh di”touch up” kan sikit jalan ceritanya mungkin filem ini boleh membawa kelainan kepada genre perfileman negara kita. Tapi Abang Nara sarankan anda tonton filem ini terutama kalau anda peminat setia Shaheizy Sam.
Akhir pesanan, Lu Langsi Lu Mati. Sekian terima kasih.

Wednesday, 11 May 2011

BARUU,,,!!!!!sentap aku..!!!SELAMAT HARI IBU..tp aku pnggil MAK..

As'salam.....


mmg aku dapt 1 kjutan besaq la sesampainya aku kat kg...sob..sob..sob...mood sentap + sedih + terharu+serba salah suma ada...heheh....apa???XPAHAMMM..!!hahaha..xyah paham kot...sbb yg paham tu paham la..hehehe..


selalu ari ibu...anak bg kejutan kat ibu...ni cam terbalik lak...huhu..untung aku mmpnyai mak dan family cmni..yg paham aku...aku ja suka wat prangai..hahahaha..tah la..aku asa cm serba slah pun ada..huhuhu....


kdng aku pikir..mst akak2 aku pikir aku suka mbik ksmpatan kat parent aku..tu aku serba slah..huhuhu...tp mak penah ckap...MAK MANA SNGGUP TGK ANAK SUSAH....!!hoho..waa terharu2......


wat2 ibu2 di malaysia ni..aku nk ucapkan SELAMAT HARI IBU....wlaupun daa terlmbat...ttp wahai2 anak ingat la IBU ANDA..!!...hehehe..layazaasss..heheh.........TQ PN SITI AISHAH BINTI MD ISA....anda yg terbaik...!!!!hehehehe



Monday, 9 May 2011

Waaaa...aku xleh nk Online.....

waaaaa.....


hehehe....AS'SALAM....ok2 la..xmo coret bnyak2...sbb ni aku guna lbtop akak aku..huhuh


soo aku xleh coret la bnyak2..hehe..aku just nak share aku lagu pebret aku je...NJOYY K..!!hehehe...pe2 pun...selamat gak aku smpai ngan moto wave AGL aku tu...nnt la aku coret2 time lbtop aku dh smpai charger..hahahahaha....ade kes sbb aku trtnggal tu..huhuhuhuhu

Friday, 6 May 2011

Saya SAYANG kawan Saya....

Kui..kui...kuiii....
Ni ari last la sem kat BP...cm besa...mengenjoykan la diri..heheheh...soooo aku ada la 2 fuction aku join..heheh..walaupun bnyak keja..nk wat tu..wat nie..hehehe....sempat gak la....

Aku  1st aku join ngan ‘gegel’...hehehe....malam plak ngan boy2 n gegel gak...hehehe....tp tah la...nape aku ase cm xder feel time join gegel.....mgkin sbb daa lama xhangging2  daa kot..hehehe

Aku ase cm kekok je..nk wat tu slah..wat ni xkena..ase cm aku xder pun xpe..last aku cabot awal dr karok...hahaha....niat nak blah awal lg...tp xpela..korban kan jap perasaan anda...nnt xdpat daaa 
jmpe..hehehehe.....mlam lak aku n boy2 n gegel sorng nie LAYAN MUVI FAST FIVE....hehehe....walaupun aku daa tgk sbnrnya...hehe
Aku ase ok je..happening je...kalo leh xnak lik lg..walaupun just lepak2...lepak luaq square one..lepak kat kedai minum..hehehe..usha2 orng..tahla...haha..ngumpat2..wat keje gila...cm bngong je...xpadan ngan usia...hehehe

Atau pun aku ada perasaan lenn...hahahah..abaikan ja la..hehehe.... bila lik bila..baring2 je..aku trpikir...hmmmmm(tu bngun trus tulis cn)...hahaha....suma daa xkan cam dolo2 daa..hehe....

pa2 pun thnz to my housmate sekalian...andy yg jd potograper....mimi(awek bege) tgk wyg ngan kami..hg mmg sempoi la mimi...mmg org kg cheq...hehehe..dak2 len yg tetiba join lepak minum..

Tak lupa gak anak menakan aku...HAJAR REEN(aku dh mention ek)...sbb nak gak aku dtng karok..haha...paksa aku ek...ci moncong ..acu(wet balance mana)...hahaha...n adik cheq..peah..yg absi2 potpet...

-----JUMPA SUMA LAGI LAIN KALI.....GUD LUCK..!!!!ENJOY UR LIFE K...MOGA XPUTUS  SILARATURAHIM  KT SMPAI CN...--

Thursday, 5 May 2011

MALAM NIE SESENTAP....!!benci tp rindu...hohoh

huiiiuhhh......


   yessaaaazzzaass....daa abis paper..hehehe....ok la..mod ok ckit...tp xla ok sngat..hahaha...sbb bnayk g bnda nk kena pikir...hohoh..okla..pas abis paper..xdak la njoy sngat pun....sbb dak2 umah aku ada yg still ada paper...huhuhu....


   tapi kami yg beberapa kerat ni...mbik la keputusan nk p tgk wayang..crita FAST FIVE(walaupun aku daa tgk n download.tp gmbaq xlawa la)...adoiii....pegi pnya pegi..sudaa penuhhh daaa..huhuhu..smpai seat depan pun abis...hahaha...wah2...SESENTAP YANG PERTAMA...!!huhu..penat2 pegi..xdapt la tgkk....


     SESENTAP YG KE 2...----- adoii,,perot aku lapo la plak..huhuhu...aku trngin gilo wooo nk makan piza...jeng2..lama daa kepingin..waa smpai skng xdpat2...huhuhu...last2 aku lepas rindu makan burger je la...huhuhuhu.....sentap2......


     SESENTAP YG KE3....-----aku asa nie paling sentap..hohoho,,,bek pnya aku tgh layan naruto(episod baru download)..tup2 ada org gtalk...mntak nk pasal 'thesis'....aku kalo daa melayan crita..mmg aku xpeduli pun gtalk2 yg masuk....sooo daa abis aku pun tgk la...aku pun cari la pe yg si dia ni nak kan....dh jmpe...aku pun sent la...FUHHH DIA DECLINE......SENTAP2....huhu..2X lak tu...mmg aku sentap...hamboi...kalo ya pun xnak dah..xcept ja la...pndai2 la mbik at org len..."JGN LA TIME NAK BARU CARI...DAH XNAK BUANG2 CMTU  JA"...biaq la...ni la dikatakan BENCI TAPI RINDU...hahaha..yg mana paha,..paham la...


   Ok la...daa la....jnj MOOD aku malam nie MMG SESENTAP...!!!hehehe.....


p/s : wat la sesuatu perkara dengan berfikir...jgn mmbuat org lain rasa SESENTAP...!!!

Wednesday, 4 May 2011

KT DENGAR..KT BACA...KT DIAM.......

AS’SALAM......  
                
Yup..malam nie stdy nie tuk last paper sem ni...hohoh..subjek yg bosan..haha...agak malas aku nak stdy sebenaqnya..sebab dlam pala otak aku ada mcm2 nak wat...hahaha

     Aku slalu stdy nie aku cm besa la..kdng layan lagu2..ikot mood la..tp malam nie aku layan ceramah agama...hehe.yg di sampaikan USTAZ KAZIM...aku mmg suka ngan ceramah dia..ada lawak,ada lantang,kira bg aku...pandangan2 dia dan pa yg dia ajar senang n mudah bagi aku...

      1st aku dengaq tajok BALA TURUN DARI BUMBUNG RUMAH....hooo...dia bnyk ceritakan fasal FITNAH DAN PERPECAHAN UMAT ISLAM...bkan apa..mmg aku pelik daa tgk politik skang..suma nk jadi jagoh..suma nk bercerita..tu xkena..yg ni saja kena...adoii..sakit pala aku...dahh BOHSANNN..!!dengaq2 org komen...sembang..pa kata kt smbang cmna nk wat kt BERSATU ka..cmna nak wat ISLAM kt kuat...hohoho
Aku tertarik ngan kata2 dia yg dia petik dri kitab Yusof Qadrawi

“....MUNAFIK nya org dahulu..bersama-sama dengan ISLAM dan RASULULLAH  untuk berperang berlawan dengan orang KAFIR....MUNAFIK nya orng sekarang...bersama - sama dengan org KAFIR untuk melawan orang ISLAM.....”

Dan satu lagi....dari HADIS SAHIH...

“....ADAPUN ZALIMNYA DIA,FASIKHNYA PEMERINTAH..PULANGKAN DIA PADA ALLAH..ALLAH AKAN MEMBALASNYA KERANA SESUNGGUHNYA KATA NABI ATAS BATANG LEHER MEREKA APA BARANG YANG DI PERTANGGUNGJAWABKAN DAN ATAS LEHER KAMU ADA BENDA YANG DIPERTANGGUNGJAWABKAN..”
“...MEREKA MEMBUAT DOSA,MEREKA BUAT TIDAK BETUL..PULANGKAN MEREKA PADA ALLAH DAN KAMU PUN BEGITU JUGA  BUAT TIDAK BETOL DAN BERDOSA....KAMU JUGA DIPERTANGGUNGJAWABKAN..”

Hoho...PAKAT2 FAHAM LA SENDIRI..hehe...kalo kt dah tegor dah dh nasihat...dah bg pndangan tp depa xmo ikot..ikot hal mereka dengan Allah...janj tanggungjawab kita dah lepas....

            Lepas tu aku layan lak  tajuk  MENANGIS KERANA TAKUTKAN ALLAH....bnyak ilmu yg aku  dapt dan faham la..Cuma aku nmpak makin lama makin keras nada ceramah dia..mungkin dia kecewa ngan sikap2 orng KITA...huhuhu...tp ayat dia yg menarik aku adalah....

“...KATA LA MACAM MANA PUN..BAGI LA HUJAH MACAM MANA PUN...ORG POLITIK NI BUKAN PAKAI...DIA AKAN KATA HAT DIA GAK BETOI..MANA2 BELAH PUN SERUPA TU..SEBAB KITA LETAKKAN POLITIK MNGATASI AGAMA...PATOT AGAMA DIA ATAS...”

Huuuu..yezaarr..aku stuju ngan pndapat dia tu..hehe..tgk ja la ngan sekekliling kt...masing2 daa besar..dah matang..dah leh fikir...kalo dah tau tu..kalo ikotkan bnyak lagi pa dia crita...huhu...xyah la menunjuk2..biar la org politik terus berpolitik..huhu....daa xlarat daaa nak dengaq suma nie..suma ada KEPENTINGAN MASING2...kita kat bawah nie xyah la nk wat  kesimpulan sndri..pa2 pun tu hal mereka dengan ALLAH....jangan mnjadi fasikh...tu ja la...

KT DENGAR..KT BACA...KT DIAM...sbb kt xnmpak..kt xtau bnda yg berlaku tu BETUL ATAU SALAH.....len la jadi depan mata..kena batang hidung ka....jgn la kata ORANG NI KATA..ORANG NI KATA......
Hehe...WALLAHUALAM.......pa2 kt kembali padaNYA....






p/s -dan Allah lebih Mengetahui yang sebenar-benarnya

Tuesday, 3 May 2011

KEDAI BAKSO...PARIT RAJA DARAT....

Fuhhh...
Setelah penat mnghempas KEPALA HOTAK aku nie...sebab ada 2 paper..leh gila gak la..tp xla gila pun.sbb ALHAMDULILLAH.....pa yg aku stdy naik..Cuma besa la..lupa2..SEBAB MANUSIA XPERFECT..!!hehe..pa2 pun CAIYOK2..!!               
                Opsss..!!back to topik..ok la..pas aku lik paper ptng tu ..dak2 umah aku cm besala..kuar makan...(mmg rutin harian kami makan ptang)..hehe..soo..destinasi seterusnyaa...KEDAI BAKSO..!!hmm..aku baru lpas je g 2 ari lepas....hehehe
                Tp nk di jadikan crita..kedai ni mmg penuhh..RAMAI GILERRR..!!! wa ckap lu...hehehe...nasib la ada meja tuk kami nie...tapi aku kali nie xmkan bakso....makan nsi goreng...mmg bnyak bnyakkk..!!!mmber aku order mee goreng..fuiiyooo...puasss woo makan..heheh..
                Mcm2 bakso ada..bakso mihun..bakso mee...bakso keateow...bakso nk cmpur2 pun leh..heheh..tp mmg ramai..ada yg smpai menunggu..hehehe...sapa2 yg ada kat parit raja...try la bakso nie..heheh..BEBOLA DAGING  dia mmg best...!!hehehehe.....




P/S...gmbaq bkso mana..????haha..xdan tgkap..suma sebat mkan..hehe

Sunday, 1 May 2011

YESS...!!!..MU KALAH..!!...

alooooopppp...



Waahhh...gumbira rasa di at malam nie..bila kelab aku menang ngan MU..hahahaha...DENDAM..!!!hehehe....

Time aku g tgk kat pot besa aku tgk bola (bukan kedey mamak)..hehe...ramai wooo..gila r  fan2 MU...aku xbrani nk mngetek pong..hahahah...tgk pada game..SERVES2....!!!hehehe..tgk2 list player...FABREGAS  XMAIN..!!huhuhu...ramsey yg main..aish leh ke dak nie...
Tapi mmg aku puji la keeper arsenal szeney nie..power gak la..berbnding alamunium yg aku nyampah2..hahaha,,,,fuh2..DEBAR2...!!

2nd half...arshavin masuk...nasri kuaq..aish..pasaipa lak..huhu..nasri baguih daa tu...GOOOOLLLLLLLLL...!!!!!hahahaha..aku suka..ramai gila mnjerit..aku tup2 jadi pelik ...aish...dtng mana plak fan2 arsenal nie..hahaha..ka suma nie LALANG...!!hehehe....xpala..jnj menang gak ngan MU..
Wlaupun last2 minit..debar2..yela  takot jd cm liverfool ngan spurs...hohoho..MENANG GAK..!!HEHEHE...epi2...tutup2 pngutuk aku malam nie..hahahahaha.......




Arsenal v Manchester United by wcphenix

MALAM SELINGKAR KASIH bla..bla...bla..MELAWAR/KELISA

halluuuu...
Oraitt..smlam aku n dak2 umah aku dapt jmputan makan malam sempena MALAM SELINGKAR KASIH.......yg len2 aku xingat,....hahaha...kami kira wakil kelisa..hohoh...cm asa anak tri lak men tumpang2 nie..hehe...but ok la..jnj DAPAT MAKAN FREE....!!hehehe...tp yg pelik nya..kami ja ka wakil kelisa..hehehe..cm besa la..ada pndftaran..ALAMAK.!!LIST NAMA DAK2 KELISA XDAK..!!     waa lg asa cm anak tri lg..hehe...
                Ramai gak awek2 melawar..haha...besala..ada ucapan..persmbahan pe sume..kalo bab makan..mmg meja kami yg paling murah..NASI+SATE+KOKTEL+BUAH....suma dapat lebih2..hehehe...untong2..haha..pa2 pun ni la gmbar snap2 mlm td..sori malas nk edit2...
                Wlaupun xdapt  cabutan bertuah..dapt gak makan FREE..!!tp masa stdy aku abis cmtu ja..waaaaaa..!!!!