Saturday, 30 April 2011

Bagaikan Bidadari

Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku bertanya
Jika kau tak bersama

Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku kan berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu
Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Kita kan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selama-lama
Jangkauan kasih kita hingga ke akhirnya
Hidup kita bagai di syurga

Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku

p/s-lagu melayu antara yg paling aku suka..sbb  bila aku dengaq lagu ni..aku tol2 ingat kat 'dia'.smpai aku mmpi la dia jadi model tuk VC lagu nie..hahaha..pa2 pun TQ...dia yg akan aku syg smpai bila2..-------<

KISAH SEORANG 'SAHABAT SEJATI'

Fuh...tajuk cm best kan...sahabat ke??pa tu shabat...aku nk share la ckit...

                Aku adala seorng kawan nie..aku sbnarnya pelik ngan perangai dia nie..aku kenal dia stat dri skul men lg..mula2 nmpak ok...dia mmg pndai pun..kira dak pndai la..time budak2 xder la nmpak sngat dia ni cmne....
                Pastu aku masuk polil..dia pun smbung stdy..still la cm besa..lepak2...kawan kan..Cuma dlam beberapa tahun nie..aku sungguh pelik ngan dia nie..sejak2 ada fb nie...aku mmg perasan sngat...dia suka sngat BLOCK fb aku..aku pelik...?????
                Mmg la aku ada hangin ngan dia sblum tu..ye la...tiba 2 bg ayat..’MAI BG AWEK MU KAT AKU..COMEY DIA DIH2...’ waahhh..BERLEMAKKK...!!!!heheh..tp aku xmbik pot sngat pun..di citu cm dia kurng ngan aku...tp aku cm besa la...wat xtau ja...
                Kemuncaknya selepas raya kot....dia tiba2 nk terasa pa yg aku tulis kat FB...wah3..aku bukan kata kat dia pun..bnyak la msj2 susulan dia....maki2 aku,...wah2..pastu block aku..fuh...ikot hg la ..LANTAQQ..!!!aku malas nk pikiaq...pastu aku lik kg..tah cmna dia nk berbek2 ngan aku..okla..xdak hal la..aku mmg xkisah pun...dia ADD FB aku lik...
                Tapi..mmg ada la dngaq2 crita dia ckap len fasal aku ngan mmber2..so ikot hg la...jnj bhgia...tupp..abis crita aku...alih2..ada crita len plak dia wat ngan mmber aku ni...fuiyooo...dasyat2...tapi yg aku pelik..SEBAB PA DIA BLOCK FB AKU LIK...hehe..time aku p umah sewa dia..dia leh ja wat bek ngan aku..wat muka xbrsalah...ish2....
                So aku xdak hal la..dia dok wat psal ngan mmber2 laki lain...aku dengaq ja la..sbb aku pun slalu terkena ngan dia...yg aku pelik nya DIA NI DAPAT ANUGERAH DEKAN TUUU..!!!!tiap2 sem la jugak..dia block plak dak2 nie...pastu terkluaq la CRITA BEROK DAN JUGAK KUCING...hehe..
                Ok  TAMAT..!!tiba2..jeng2...dri crita dak perempuan..!!ada jugak  makhluk nie cari fasal..siap ungkit2 lagi kisah seorng minah nie ngan yg dulu..wah2....melampau toll.!!!dah jadi sejarah kot..ish..macm2 la versi terkuaq n msj2 susulan...yg terbaru..dia dah BLOCK SORANG MMBER PREMPUAN AKU LG..misal dia bkan rapat pun ngan dak tu...!!hehehe
                Nak crita bnyak lg..bak dak2 nie ckap...leh wat buku..hehehe...Cuma aku nk share la..TAK SUMA YG DEKAN PADA SIJIL TU DEKAN PADA PIKIRAN DAN MATANG SESEORANG..!!hehe...

P/S...yang mana tau..tau la....kt bukan perfect pun...KAWAN GELAK MUDAH JA CARI..KAWAN NAGIS NK JMPA PUN  SSH....

CIRITERA LAWAK JENAKA. - 2

Rombongan sambil belajar ke Putrajaya

Salah sebuah sekolah menegah dari simpang rengam membuat rombongan sambil belajar ke Putrajaya. Di dalam perjalanan tersebut berlakulah satu insiden apabila salah seorang dari murid-murid yang mengikuti rombongan itu terasa terlalu sakit perut hendak buang air besar.

Mahu tidak mahu terpaksalah murid tadi memberi tahu pemandu bas tersebut supaya berhenti agar dapat dia melepaskan hajatnya itu.

"Pak Cik boleh tolong berhenti tak kerana saya tak tahan nak buang air besar ni..." pinta murid itu terketar-ketar sambil menggosok-gosok perutnya.

"Nak buang air besar.....? Hishhh.., perasaan awak sahaja tu!!" sahut pemandu itu selamba. Sebenarnya pemandu tu malas nak berhenti dan memang sudah menjadi tabiat dia susah untuk bersimpati pada orang lain.

"Betul Pak Cik..., saya memang betul-betul sakit perut ni" rayu murid itu.

"Tak ada apa-apanya, itu semua hanyalah perasaan awak sahaja, percayalah kata Pak Cik" balas pemandu itu tersengeh-sengeh lantas menepuk-nepuk bahu murid itu.

"Tolonglah Pak Cik....." rayu murid itu terus.

"Beginilah..., awak duduklah belakang kerusi Pak Cik ni sebentar dan nanti awak tidak akan terasa lagi hendak buang air tu....."

Dengan muka yang berkerut-kerut terpaksalah murid itu menurut kata pemandu tadi. Pemandu itu pun meneruskan perjalanan. Dalam lima minit kemudian pemandu tadi tiba-tiba terhidu sesuatu yang tidak menyenangkan. Makin lama semakin kuat baunya.

Lantas pemandu tadi berpaling ke belakang dan bertanya murid tadi. "Eh..., awak berak ke? Busuknya...???"

Murid itu pula dengan selamba menjawab. " Hisshhh..., Mana ada. Itu perasaan Pak Cik saja.., saya tak bau apa-apa pun....!!!"



Hak penjagaan anak!

 Sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. Lepas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.


Kadi tanye kat pompuan tu... . "Kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?

Pompuan tu jawab... "Saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu. dia keluar dari perut saya."

Si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh... sudah... mende aku nak goreng kadi ni... .

Kadi pun tanye si jantan... "Hah... kamu.... bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela"

"Tuan kadi... kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya 'masukkan' dalam vending machine, pas saya tekan satu butang pilihan, maka keluarlah setin air minuman. Saya nak tanye tuan.. air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin ?"

Jawab kadi.."Hak kamu le.."

Jantan tu kata lak.."Hah... sama le kes ni pun..."

 


CIRITERA LAWAK JENAKA. - 1

RAHSIA KEJAYAAN THE ROCK

Jika tuan2 dan puan2 nak tahu, rahsia kejayaan gusti The Rock ialah pada masakannya. Selain bergusti, tugas The Rock adalah untuk memasak makanan untuk ahli2 gusti yang lain seperti Stone Cold Steve Austin dan Big Show serta bos kesayangannya Mr.McMohan. The Rock akan mula memasak sebelum program WWE bermula dan selalunya masakan The Rock perlu didihkan selama 15-20 minit dan akan masak di akhir rancangan. Sementara menuggu masakannya mendidih hingga masak, masa inilah The Rock akan keluar dan bergusti. 
Bila The Rock Keluar dia akan bertanya dahulu kepada penoton “If you smell what The Rock is cooking?”, tujuannya tak lain dan tak bukan kerana the rock ingin meminta tolong penonton2 untuk sama2 menjaga masakan yg berada di atas dapur supaya tidak hangit. Jika ada bau nak masak atau hangit cepat2 jerit rocky. Jika makanan hangit maka pastinya The Rock akan dibelasah oleh rakan2 gusti yang lain. 
Sebab itu penonton selalu menjerit rocky2 sebagai isyarat masakannya hampir masak dan supaya the rock gelabah pasal masakannya dan cepat2 belasah lawannya dan menang supaya dapat cepat2 pergi ke dapur. Kita selalu tengok kadang2 ada ahli gusti yang lain tiba datang dan kacau The Rock sewaktu perlawanannya. Sebabnya tak lain dan tak bukan kerana masakan The Rock sudah hangit dan ahli gusti yang datang kacau tu marah sebab tak dapat nak makan. Kesian The Rock.


 MC LA SAYA

Cikgu Mala: Ali, kenapa saya tak nampak kamu dikalangan pelajar lain semasa perhimpunan tadi?

Ali: Memang la cikgu tak nampak saya dikalangan pelajar lain, kan saya mc tadi.

Cikgu Mala: Kamu sakit apa? Tapi kalau dah mc kenapa kamu tak duduk di rumah saja?

Ali: Saya tak sakit la cikgu. Kalau saya sakit, takkanlah saya mc pulak cikgu.

Cikgu Mala: Awak jangan nak loyar buruk dengan saya Ali, kalau awak mc dah tentulah awak sakit. Saya tak marah kalau awak sakit, tapi saya memang marah sebab awak main-main begini.

Ali: Cikgu, betolla saya mc dan saya tak sakit.

Cikgu Mala: Awak ingat awak boleh tipu saya? Pelajar-pelajar sekalian, betul kan Ali tak beratur bersama-sama kamu semua masa perhimpunan tadi?

Pelajar-pelajar: Betul cikgu!
(Cikgu Mala tersenyum sinis memandang Ali)

Cikgu Mala: Ada ke sesiapa yang nampak Ali masa perhimpunan tadi?
Pelajar-pelajar: Ada cikgu, Ali kan mc...

(Cikgu Mala terpinga2 kehairanan)

Ali: Kan saya dah kata cikgu, saya MC...EMCEE ataupun PENGACARA MAJLIS! sebab tu saya tak berada dengan pelajar-pelajar yang lain. inilah pentingnya ENGLISH EDUCATION cikgu....(sambil tangan diangkat keudara melambai2 dengan gaya seorang penari kebudayaan)





LIBARARIAN.....!!!

hohohoh..rini stdy kat library lg..cm besa la..tp rini amat2 mmbosankan stdy...dh la mlas..jadi makin malas aku nie..hahah....

           Dah la plak tu..ada plak org2 tertntu wat surat khabar arini cm harta dia..adoiyaii....kalo nk baca paper..duduk je la depan tv tu...paper xilang g mane2..if nak baca atas meja pun..pulangkan la.....ish2.....

          Xpala..biaq la kt dia...hohoh..tp aku xpuas at sbb XDAPAT BACA PAPER ARINI...hehehe..aku nak baca pasal kedah menang ngan perak je pun smalam..hahaha..yg len2  xhingin aku baca..tmbah2 dlam politik...hehehe....

       Pa2 pun wish me gudluck tuk 3 paper nie..fuh ase debor lak....hahaha.....xpenah ase cmni..sbb aku daa makin MALAS..hehehe..keja nk tido je..atoiaii.....cian mak bapak aku dpat anak cm aku...

hehehe...ok la...tatatatatata........muaaaahhh...hahahahatuiq..!!!

p/s : aku daa bosan stdy la aku tulis bnda2 ni...haha

MAHARAJALAWAK MINGGU KE-5...

ALOPPP...........

Ok la aku nk share ckit video2 ML yg aku asa paling best mengikut susunan....hehehe...

KITER ENJOOYYYYY.....!!!!







 SEPAH mana..???hehehe..sbb aku asa xde la best sngat..cm biasa jer....hahaha...IM SORRY..!!! 

Thursday, 28 April 2011

ZAMAN AKU MUDA2...hehehe

alopppp......
hehe..aku share ckit time2 aku muda2 lu...time2 nie ala2 slim river lg la..skang daa cm pulau dayang bunting daaa..hahaha...comey kn2...hehhe...hahahatuiqq..time penuh ngan kenakalan..haha..time tadika..org pggil nama nk bg adiah..tp xnek pntas..slalu kena marh n rotan...hahaha...time ni semeh ckit la..bkan ckit..bnyakkk..!!!hehe..njoyy...


time drjah 6..-rmbut belah tepi-

 time kat kem terendak melaka

ngan kezen aku

tadika kem UKK pulai -sememeh-..hahaha

raya tahun 199....hehe..xingat...arwah tokwan pun sihat g

tatih....tatih...hehe

form 5...5 teknik...smkb

cute bergaya di pagi raya...hahaha

GAMBAQ2 SNAP DARI HP KAMERA AKU YG XPOWER.-1..hehe

 KERETA2 TUA...HEHEHE

 MAU RACE KA..???

 BEREHAT SEBENTAR

 JALAN NK G MEMANCING...!!HEHE


HIJAU BUMI TUHAN..hehe...ni kat2 la ngan umah aku

hohoho...!!!aku nk blog gakk..!!!

hahaha....yes2...aku daa mmg daa xdak kerja nie...blog nie di cipta tika aku bosan2 nk stdy ngadap labtop...hahaha...daahh lama org ada blog..aku bru gedik2 nk wat..hohoho....pa2 pun welkem to me...hahaha...nnt aku post la yg best2 if aku xbosan..hehehe...nice to be blogger..hehehe.....


moto idup...---jadi la seperti lebah yg hnya mncari kebaikan sesorng dri mnjadi mata lalat yg suka sngat cri buruk2 orng...hehehe..kt bukan PERFECT...!!!!